Ceramah Israk MikrajJumaat 24 Julai 2009, Panitia Pendidikan Islam telah mengadakan sambutan Israk Mikraj iaitu dengan mengadakan satu ceramah berkaitan peristiwa tersebut. Seorang guru Pendidikan Islam dari SK Telok Medan iaitu Ustaz Muhammad Hanif B Shahabudin telah dijemput untk menyampaikan ceramah tersebut. Majlis bermula pada jam 10.30 pagi dan berakhir jam 12.00 tengah hari.

Dalam ceramahnya beliau banyak menyentuh tentang hati dan perasaan seorang hamba terhadap Allah, Rasul dan Ibu bapa. Beliau telah menggunakan peralatan ICT bagi menarik minat murid dan ianya berjaya. Beberapa buah nasyid yang menyentuh hati dan perasaan telah dialunkan dan diikuti beramai-ramai oleh para pelajar. Saya yang keras hati ini pun tersentuh dengan cara pengolahan beliau.

Untuk melihat dan mendengar nasyid yang telah dimainkan bolehlah klik pada bahagian video di bawah ini.


0 ulasan:

Halal Food

Blog ini tiada hak cipta terpelihara. Semua bahan-bahan dalam blog ini adalah bebas untuk dimuat turun, disiarkan semula, disalin, dicetak, diedar, dihebah dan sebagainya. Walaubagaimanapun adalah diharapkan agar dapat diberikan kredit kepada sumber bahan yang diambil itu. Semoga kita semua dapat memanfaatkan segala bahan dari blog ini.